Széchényi 2020

Komplex nemzetköziesí­tési programfejlesztés az Eszterházy Károly Főiskolán

TÁMOP 4.1.2.D-12/1/KONV-2012-0002


Nemzetközi hallgatóink Budapestre látogattak

2015. március 13-án az Eszterházy Károly Főiskolán tanuló Erasmus és egyéb programokban résztvevő külföldi hallgatók és mentoraik nemzeti ünnepünk alkalmából budapesti tanulmányúton vettek részt. A 45 résztvevő összesen 11 nemzetet képviselt.


Egerből reggel 8-kor indultunk el bérautóbusszal és este 8 körül érkeztünk vissza. A budapesti program a Néprajzi Múzeumban kezdődött, ahol angol nyelvű tárlatvezetés keretében megtekintettük az állandó kiállítást. A tizenhárom teremben a diákok sok érdekességet megtudtak a magyar népi életről, a magyar parasztság egykori életének tárgyi világáról.

 

 

Ezután a csoport a Parlament épületét látogatta meg szintén angol nyelvű idegenvezetéssel. A koronaékszerek és az egész épület nagy benyomást tett hallgatóinkra.
A program a budai várnegyedben tett sétával folytatódott, ahol a Halászbástyáról újra megtekintettük a Parlament épületét és a csodálatos Duna-parti panorámát, valamint a Mátyás templomot és a Budavári Palotát.
A délután második felében Szentendrére látogattunk.

 

 

A tanulmányút a Magyar Kultúra kurzus szerves része és kötelező eleme. Az országismereti szempontok mellett azért is hasznos volt e kirándulás, mert jó lehetőséget teremtett az angol nyelv speciális szókincsének gyakorlására, valamint a csapatépítésre, egymás jobb megismerésére is.

 

A program megvalósulását a Komplex nemzetköziesítési programfejlesztés az Eszterházy Károly Főiskolán TÁMOP 4.1.2. D-12/1/KONV-2012-0002 projekt támogatta.

 

A hírt küldte: Tóth Judit programszervező, Interkulturális Programok Csoport


< Vissza