Széchényi 2020

Komplex nemzetköziesí­tési programfejlesztés az Eszterházy Károly Főiskolán

TÁMOP 4.1.2.D-12/1/KONV-2012-0002


Sikerek és lehetőségek: beindult a főiskolán az idegen nyelvi TÁMOP

Főiskolánk jelentős összeget nyert el a Komplex nemzetköziesítési programfejlesztés az Eszterházy Károly Főiskolán című, 4.1.2. D-12/1/KONV-2012-0002 számú projektre, amelynek célja az intézmény nemzetközivé válása.

 

Ez az út nyelvek és kultúrák befogadásán át vezet, amelyben saját magunknak kell mintát szolgáltatnunk, hogy utána a külföld is megismerhesse értékeinket.

 

Bár a projektben képzők képzése és szervezeti fejlesztések is szerepelnek, a fókusz a hallgatók nyelvi képzésének felgyorsításán áll. Ez azt jelenti, hogy a projekt ideje alatt magasabb óraszámban tanulhatnak általános és szaknyelveket, így tanulmányi idejükben magasabb szinteket érhetnek el az általános és szaknyelvi vizsgáikon. A gyorsabb előrehaladást féléves mérésekkel vizsgáljuk, és a gyorsabban haladókat magasabb szintekre helyezzük.

 

Ez az előrehaladás csak intézményi összefogással, a diákok, a nyelvtanárok és a szaktanszékek szakoktatói együttműködésével sikerülhet, közreműködésükkel jöhetnek létre új, innovatív szaknyelvi tankönyvek. Már eddig is köszönet illeti a projekt előkészítésében és a felmérésekben résztvevő diákokat és szakembereket.

 

Nyomatékosan kérem, hogy a főiskola minden dolgozója segítse ennek a központi projektnek a megvalósulását, hogy mielőbb stresszmentessé válhasson az átlépés más kultúrákba mind a hallgatók, mind az oktatók esetében, akár itthon, akár a világ bármely országában.

 

Liptai Kálmán

rektor


< Vissza